Pregàries de poder

Data: 25 octubre 2019 - 31 octubre 2019
Horari: 21h
Durada: 60 min
Preu: 7€


Direcció: Centre d'imatges i documentals de Tordera

Intèrprets: Direcció: Àlex Martínez | Fotografia: Dani Burgos

Sinopsi:

Pregàries de Poder (desemmascarant Mossèn Martí Torrent)
Un documental de Quim Fors i Santi Barrera

El documental analitza la desconeguda vida de mossèn Martí Torrent Garcia (1888-1964) primer capellà franquista de la presó Model de Barcelona, en el context d’una Espanya convulsa en que destaca el paper predominant de l’Església Catòlica.
L’any 1912 Martí Torrent és ordenat capellà i després de diverses destinacions el 1922 arriba a Tordera. D’idees ultraconservadores, inicia contactes amb els poderosos locals. El 1927 s’instal•la a Arenys, funda un partit polític durant la República i es mou en els entorns dels elements conspiradors, en esclatar la guerra, fuig cap al bàndol franquista. El 1939 es nomenat capellà de la presó Model. Col•laborador de la repressió franquista, l’ajuda dels seus influents amics i l’apropiació de l’autoria d’un llibre sobre els presos que mai va escriure li proporcionen poder. Instal•lat dins la maquinària del règim el 1945 és nomenat Canonge de la Catedral de Barcelona i ocupa diversos càrrecs més enllà de l’àmbit estrictament eclesiàstic.

Un documental rigorós, didàctic i sorprenent que compta amb el fil conductor de diversos historiadors de renom i amb fidels recreacions que ajuden a entendre uns dels períodes més apassionants i complicats de la nostra història.

Vídeo: https://vimeo.com/363530312


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS