CIUTAT SUBTERRÀNIA 03_TORDERA

En marxa la 3a edició de CIUTAT SUBTERRÀNIA, la residència de joves creadors a Tordera que finalitzarà amb una mostra al CCCB

02/02/2015
La tercera edició del projecte compta amb la participació de cinc creadores que durant un període de dos mesos desenvolupen els seus projectes a Mas Panella (Tordera) al voltant de la temàtica comuna ‘ciutat subterrània’. El procés conclourà amb una mostra col·lectiva al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) que posteriorment es traslladarà a Tordera. Ciutat subterrània és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Tordera, la Fundació Teatre Clavé i la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.Durant els mesos de gener i febrer de 2016, cinc joves creadores de Galícia, València, Uruguai, Barcelona i Sabadell s’han instal·lat a Mas Panella -una antiga masia rehabilitada com a espai per a allotjament i creació i gestionada per la Fundació Teatre Clavé- on desenvolupen els seus projectes al voltant de la temàtica comuna que dóna nom al projecte: Ciutat subterrània. Dos mesos durant els quals l’Anna Bonfill, la Lluci Juan, l’Uxía Larrosa, l’Anna Revuelto i la Magda Vaz experimenten i creen, cadascuna en una disciplina artística concreta, sobre realitats que sovint queden soterrades, són invisibles o bé són considerades un tema tabú en la societat actual.

A Ciutat subterrània 03, l’Anna Bonfill investiga sobre les fronteres en el camp de les emocions a través d’una instal·lació creada amb materials com cordes, llana o fils; la Lluci Juan duu a terme un projecte de redescobriment de les històries personals de dones que han tingut una vida pública; l’Uxía Larrosa cerca, a través de la fotografia, el sentiment de por en l’àmbit nocturn; l’Anna Revuelto plasma a través del gravat aspectes de la sexualitat i del cos femení que són tabú en la societat actual; i la Magda Vaz usa el videoart per documentar la repetició de conductes quotidianes en la indústria tèxtil i el mercat dels diumenges de Tordera.

Comissariat per la Tónia Coll, professora de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, el procés de creació finalitzarà amb una mostra col·lectiva dels projectes al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, que posteriorment es traslladarà a Tordera.

Ciutat subterrània és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Tordera, la Fundació Teatre Clavé i la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona que va néixer amb la inquietud de situar en un mateix pla de creixement col·lectiu tot allò que està latent dins d’una ciutat: el cosmopolitisme com a signe d’identitat i de reflexió.


Fotografia: Participants a Ciutat subterrània 03. D’esquerra a dreta: Lluci Juan, Anna Revuelto, Maga Vaz, Uxía Larrosa, Anna Bonfill.

>> Més informació: Edicions anteriors


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS