L'Escola Vedruna, Ignasi Iglesias i la Roureda clourà al Teatre Clavé el projecte EDUCACIÓ I CULTURA amb el CFA

Divendres 21 d’abril de 2023
EDUCACIÓ I CULTURA és com es titula el projecte que es duu a terme amb l’escola Vedruna, Ignasi Iglesias i La Roureda a través de sessions dissenyades i guiades per professionals del Centre de Formació Artística (CFA) del Teatre Clavé, l’alumnat d’Educació Primària de les escoles ha treballat en horari lectiu a partir dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) amb l’escola Vedruna, les emocions amb l’escola Ignasi Iglesias i l’evolució amb l’escola La Roureda des d’una vessant artística, creativa i experimental. El resultat de tot aquest procés d’experimentació es podrà veure ARRELS D’AIGUA (Escola Vedruna) els dies 27 i 28 d’abril a les 16 h, DE L’EPICENTRE (Escola Ignasi Iglesias) els diez 2, 3 i 4 de maig a les 17.30h i BOCINS DE TEMPS (Escola La Roureda) els dies 8, 9 i 10 de maig a les 17.30h al Teatre Clavé.

Aquest curs 2022/2023 el Centre de Formació Artística (CFA) del Teatre Clavé, integrat per l’Escola de dansa, l’Escola de música, l’Aula de Teatre, l’Aula de belles arts i l’àrea de sensibilització ha sumat de nou esforços amb l’escola La Roureda i Vedruna de Tordera, enguany també amb l’escola Ignasi Iglesias per dur a terme el projecte denominat EDUCACIÓ I CULTURA

ARRELS D’AIGUA, DE L’EPICENTRE i BOCINS DE TEMPS és la part artística i creativa del projecte de centre que aquest curs duu a terme l’escola Vedruna, l’escola Ignasi Iglesiasescola La Roureda de Tordera.
L’Escola Vedruna ha enfocat el seu projecte de centre educatiu al voltant dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS), concretament en la vida submarina, la vida terrestre i l’acció pel clima. Les emocions i sensacions que les persones senten en diverses situacions és el tema en que l’Escola Ignasi Iglesias ha centrat la seva proposta. Amb l’Escola La Roureda, ha escollit l’evolució per entendre d’on venim i cap a on anem, totes tres escoles per treballar-ho com a projecte de centre a través de les diverses matèries (matemàtiques, llengua, medi, educació física, etc.).

Les tres propostes tenen l’especificitat que hi han incorporat els professionals del CFA per cobrir l’àrea de la formació artística, un aspecte essencial pel desenvolupament cognitiu i pel creixement personal i emocional dels alumnes. En aquest sentit, durant tot aquest curs professionals de l’expressió dramàtica i del moviment del CFA han dissenyat i guiat sessions realitzades en horari escolar per investigar i experimentar amb els alumnes d’Educació Primària la part més creativa i artística del projecte.

El resultat final de tot aquest procés d’experimentació es podrà veure els dies 27 i 28 d’abril a les 16h (ARRELS D’AIGUA), els 2, 3 i 4 de maig a les 17.30h (DE L’EPICENTRE) i els 8, 9 i 10 de maig a les 17.30h (BOCINS DE TEMPS) al Teatre Clavé. Els alumnes dels diversos cursos del Vedruna, Ignasi Iglesias i La Roureda portaran a escena al Teatre Clavé el que han treballat durant el curs. Es tracta d’una experiència que recorre al fet artístic com un element de comunicació pel creixement personal i emocional dels infants i adolescents, tot conjugant-ho amb el procés d’aprenentatge d’allò establert en el projecte curricular de cada cicle educatiu.
Enguany, EDUCACIÓ I CULTURA compta amb la participació de més de 700 alumnes d’Educació Primària de les escoles Vedruna, Ignasi Iglesias i La Roureda de Tordera, juntament amb les corresponents famílies i l’equip de professionals del Teatre Clavé i dels centres educatius. Aquesta és la primera edició que el Centre de Formació Artística (CFA) del Teatre Clavé i l’escola Ignasi Iglesias, la segona edició amb l’escola Vedruna de Tordera i la setena edició amb l’escola La Roureda que duen a terme un projecte conjunt d’aquestes característiques.

ARRELS D’AIGUA, DE L’EPICENTRE i BOCINS DE TEMPS compta amb el suport de SUNTORY GROUP, empresa que té a Tordera la seu del centre tecnològic més gran d’Europa i que un any més ha renovat la confiança amb el Teatre Clavé.


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS