CENTRE DE FORMACIÓ ARTÍSTICA_TEATRECLAVÉ

Més d’un centenar d’alumnes comencen el curs del CFA en les àrees de música, dansa, teatre, belles arts i sensibilització

12/09/2017
El Centre de Formació Artística (CFA) és un espai formatiu en el sentit ampli de la paraula. Al llarg dels més de 15 anys de trajectòria, s’ha anat adaptant a les noves realitats i ho segueix fent, amb la intenció d’oferir als ciutadans el màxim d’opcions i oportunitats per participar del fet cultural i artístic. El curs s’inicia avui 12 de setembre i s’allargarà fins el proper mes de juny, seguint el calendari escolar.Arriba el mes de setembre i el Centre de Formació Artística (CFA) inicia el curs 2017/2018 mantenint l’oferta de disciplines que ofereix i que s’emmarquen dins de les cinc àrees amb què compta: Sensibilització, Escola de música, Escola de dansa, Aula de Teatre i Aula de Belles arts.

Durant el curs que ara comença, el CFA manté l’oferta de Sensibilització adreçada als més petits de la casa. Els nascuts entre el 2011 i el 2014 que cursen Sensibilització s’endinsen per primera vegada en el món de la formació artística amb una aproximació lúdica a la música, la dansa, el teatre i les belles arts a partir d’un centre d’interès. Una proposta dissenyada i guiada per un equip format per professionals en pedagogia, magisteri, educació en el lleure i les diferents disciplines que ofereix el CFA que posa l’accent en la formació artística, un element essencial per al desenvolupament cognitiu, emocional i relacional dels infants. Les sessions setmanals es complementen amb tallers guiats per professors del CFA i en què hi participen tant pares, mares com fills amb la intenció que tots plegats comparteixin una mateixa experiència.

Per la seva banda, l’Escola de música, de nivell elemental, ofereix la possibilitat de cursar llenguatge musical, realitzat en classes col·lectives; assistir a classes individuals d’algun dels instruments s’ofereixen a l’escola (violí, violoncel, guitarra clàssica, guitarra flamenca, guitarra elèctrica, piano, flauta travessera, saxòfon o cant), així com també formar part d’un conjunt instrumental (conjunt de guitarres, combo flamenc, combo rock, grup de cambra, etc.). Un cop acabat el nivell elemental, els alumnes interessats tenen la possibilitat de realitzar les Proves d’Accés a un dels Conservatoris de Grau Mitjà de Catalunya. Així mateix, l’Escola també ofereix classes de llenguatge musical, instrument i conjunts instrumentals per als alumnes fora de pla, és a dir, pels majors de 14 anys.

L’Escola de dansa, també de nivell elemental, endinsa els alumnes en els llenguatges de la dansa clàssica, creativa i espanyola, a la vegada que en potencia la seva participació en projectes transversals i de creació en què es combinen diferents llenguatges artístics. Com a novetat, aquest curs l’Escola de dansa obre un grup adreçat a persones adultes. La proposta s’adreça a majors de 18 anys tinguin o no coneixements previs d’aquesta disciplina artística i està centrat en dansa creativa i contemporània. En sessions setmanals d’una hora de durada, els alumnes podran investigar al voltant del moviment corporal i del llenguatge de la dansa contemporània i creativa com a eixos centrals.

Juntament amb l’Escola de Música i l’Escola de Dansa, el Centre de Formació Artística del Teatre Clavé també ofereix l’opció de formar-se en expressió dramàtica i belles arts a través de l’Aula de teatre i l’Aula de belles arts. En ambdós casos, els grups són per edats i les inscripcions s’adrecen a alumnes a partir de 7 anys.

En total, el CFA acull aquest curs 2017/2018 més d’un centenar d’alumnes de totes les edats. El curs s’inicia avui 12 de setembre i s’allargarà fins el mes de juny, seguint el mateix calendari escolar del municipi de Tordera.

El Centre de Formació Artística

El CFA és la columna vertebral del projecte del Teatre Clavé, creat molt abans de la inauguració de l’equipament. És un espai formatiu en el sentit ampli de la paraula: ofereix formació en música, teatre, dansa i belles arts, però també formació per la creació de personalitat i pel desenvolupament emocional i cognitiu dels alumnes. Tot plegat, sense deixar mai de banda el rigor i la qualitat, dos eixos bàsics i fonamentals en totes les activitats del CFA.

Al llarg dels més de 15 anys de trajectòria, el CFA s’ha anat adaptant a les noves realitats i ho segueix fent, amb la intenció d’oferir el màxim d’opcions i oportunitats per participar del fet cultural i artístic.


>> Més informació: www.teatreclave.cat/cfa


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS