CIUTAT SUBTERRÀNIA_I residència de joves creadors a Mas Panella_Tordera 2013

Tordera porta al CCCB CIUTAT SUBTERRÀNIA, la presentació dels treballs de la I residència de joves creadors a Mas Panella

La mostra, comissariada per Carles Poy, compta amb les obres d’Haridian Donés, Rossy Galicia, Tess Hill i Sebastián Soto creades durant els dos mesos de residència a Mas Panella (Tordera). CIUTAT SUBTERRÀNIA s'inaugura el dijous 13 de febrer a les 19h al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i es podrà visitar fins el diumenge 2 de març.Durant dos mesos de finals de 2013, quatre joves creadors recent llicenciats en belles arts i similars van instal·lar-se a Tordera, on van desenvolupar els seus projectes al voltant d’una temàtica comuna que dóna títol a la mostra: Ciutat subterrània. Ara, el resultat dels treballs es mostra al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) en una mostra col·lectiva comissariada per Carles Poy que s’inaugura el dijous 13 de febrer a les 19h.

Els treballs que es presenten, obra d’Haridian Donés, Rossy Galicia, Tess Hill i Sebastián Soto, tenen el fil conductor en la ciutat subterrània que no és visible i que se’ns escapa a simple vista. A partir d’eines de reflexió com les que mostren les obres es poden descobrir altres realitats: terrenys urbans comuns que ens són propis, però estranys.

Ciutat subterrània, els treballs de la mostra


A Ciutat subterrània, l’Haridian Donés presenta F.A. [Famosos Anònims], una porta oberta al debat on es vol desmitificar el concepte de famós; Rossy Galicia exposa Imagen virtual vs imagen real, una sèrie d’olis damunt de tela que representen gràficament alguns conceptes fonamentals de la vida urbana i contemporània: la migració, les xarxes socials, la mobilitat o el flux energètic. Entramat polític és la proposta de la Tess Hill, llenços brodats a punt de creu que representen l’àmbit comú del poder i la seva influència damunt la societat; i sota el denominador Emergència Sebastian Soto presenta un curtmetratge d’animació amb el cos com a centre d’investigació i creació.

La primera edició d’un projecte

Ciutat subterrània és el resultat visible de la primera edició d’una residència artística duta a terme a Mas Panella (Tordera) i impulsada per l’Ajuntament de Tordera i la Fundació Teatre Clavé. Un projecte que neix amb la inquietud de situar en un mateix pla de creixement col·lectiu tot allò que està latent dins d’una ciutat: el cosmopolitisme com a signe d’identitat i de reflexió.

En aquesta primera edició els joves creadors i els projectes desenvolupats van ser seleccionats per universitats en conveni amb la Fundació Teatre Clavé. Així, els integrants de la residència i autors de les obres de l’exposició responen a diversos orígens: Facultad de Artes Universitat de Chile, Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, Escola Massana i Instituto Tecnológico de Estudios Superiores de Monterrey (Mèxic).

Tots ells van conviure i crear durant els mesos d’octubre i novembre a Mas Panella, una antiga masia rehabilitada com a espai per a allotjament i creació i gestionada per la Fundació Teatre Clavé. Mas Panella està situat a Tordera (Maresme), un municipi amb prop de 15.000 habitants situat a 65 km de Barcelona i a 40 km de Girona.

El resultat de tot plegat es podrà veure fins el diumenge 2 de març al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (c/ Montalegre 5. 08001 Barcelona).


Documents

CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS