Recuperar la plaça. MARC GENERAL

Espai públic i espai privat. Una zona d’utilització diversa.

Convergir cap a un respecte mutu. Poder gaudir i utilitzar aquest espai obert sense que això signifiqui una pèrdua per a la resta d’ocupants.

Crear un interior que no impedeixi l’accés a ningú. Crear una especialitat. Intentar que aquest espai no exclogui cap proposta. Ancorar l’espai del joc al terreny. La ciutat descobrint l’infant i que l’infant, al seu torn, també descobreixi la ciutat.

Tots sabem el que ocorre darrere d’una tempesta de neu. L’infant pren la ciutat i juga amb la neu, que permet corregir temporalment les carències d’un territori com la ciutat que sovint no atén les necessitats d’un infant.

Recuperar la plaça pren com a punt de partida aquesta imatge de l’infant jugant amb la neu enmig de la ciutat amb la intenció de concebre alguna cosa més permanent que la neu que impulsi l’infant a moure’s sense impedir altres tipus essencials de moviments urbans. Una instal·lació que pugui moure’s i repetir-se en llocs apropiats del territori. Una creació que respongui a les inclinacions i als moviments elementals dels infants i en desperti la imaginació. Una plataforma no especialitzada des de la qual poder jugar, passar el temps i formar-se una opinió sobre el món. El carrer articulant moviment i canvi, un escenari de vida en què es poden explorar les possibilitats de parlar, construir i motivar amb l’art.

L’objectiu prioritari de Recuperar la plaça és reconèixer el joc com una eina formativa, que aporta en la construcció educativa de l’infant un factor psicològic indispensable en el qual el carrer n’és l’enclavament especialitzat.


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS