Miquel Martí i Pol amb el Teatre Clavé

"Hi ha coses que només passen una vegada a la vida, i aquesta n’és una. Començar un llibre d’honor és un veritable honor, d’aquells que emocionen i que es conserven en un racó privilegiat de la memòria. Això faré jo per sempre, i desitjo de tot cor que aquest llibre i aquest local tinguin una llarga i fecunda vida. Per Tordera i amb Tordera".


El 26 d’abril de 1998 Miquel Martí i Pol encetava amb aquestes paraules el llibre de visites del Teatre Clavé. Era el dia d’inauguració de la primera fase de l’equipament, amb l’assistència del poeta, de la mateixa manera que un any més tard també va acceptar assistir a la inauguració definitiva del Teatre i ser patró de la Fundació Clavé.


Plaça de Miquel Martí i Pol

Com a agraïment i record, la plaça que està situada just al davant de l’equipament rep el seu nom. En aquest espai, una escultura de bronze de l’artista Jordi Coll inspirada en el poema Ara mateix ret homenatge al poeta de Roda de Ter.

Les formes corvades, les línies sinuoses i l’estructura rígida de l’escultura simbolitzen la voluntat de supervivència per damunt de l’adversitat, una situació atribuïble al poeta però també a tota la gent anònima que va donar suport al projecte del Teatre Clavé durant els primers anys d’existència.


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS